Dec 25, 2008, 9:09 PM

Житейски абсурди 

  Poetry » White poetry
543 0 0

Навсякъде дебнат абсурди над всичко,

абсурдна суетност владее света.

Наливат се волно празно във пусто

и тича се лудо след всяка пола.

Мамонът всевластен и силен със алчност

във златен хомот е впримчил врата,

врата на човешката съвест и честност -

със завист погубил невинна душа.

И днеска животът устроен е лошо;

разврат и поквара битуват навред.

Абсурди житейски се носят високо

с повелите нови на новия ред.

По важност са първи бруталност и сила -

продадена съвест - заложена чест.

Властта на парите  поставя начело

пред всички и всичко имотния ценз.

Блазе им на тези, които ги имат,

в безчестие честни са винаги те.

Защото пари при парите отиват -

в охолство и в лукс се живее добре...

Аз виждам в живота абсурди във всичко-

убийства, корупция - кражби навред

и властта продажна, стояща начело,

ограбва и трупа богатства безчет.

 

© Христо Оджаков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??