Навсякъде дебнат абсурди над всичко,
абсурдна суетност владее света.
Наливат се волно празно във пусто
и тича се лудо след всяка пола.
Мамонът всевластен и силен със алчност
във златен хомот е впримчил врата,
врата на човешката съвест и честност -
със завист погубил невинна душа.
И днеска животът устроен е лошо;
разврат и поквара битуват навред.
Абсурди житейски се носят високо
с повелите нови на новия ред.
По важност са първи бруталност и сила -
продадена съвест - заложена чест.
Властта на парите поставя начело
пред всички и всичко имотния ценз.
Блазе им на тези, които ги имат,
в безчестие честни са винаги те.
Защото пари при парите отиват -
в охолство и в лукс се живее добре...
Аз виждам в живота абсурди във всичко-
убийства, корупция - кражби навред
и властта продажна, стояща начело,
ограбва и трупа богатства безчет.
© Христо Оджаков Все права защищены