Попиляваш дните си
и съдбата ти кълнеш,
а твоите мечти
поддържат ли те свеж?
Различни планове кроиш
и разни хора слагаш вътре,
но дали ще издържиш,
дали ще има утре?
Човек живее малко,
много късичко дори,
отпусни се ти за малко
и виж добрите му страни.
Животът е изпълнен
със усмивки и блага,
от мечти е той препълнен,
но живей го ти сега,
не се отдавай на мечта!
Човекът е художник,
а животът тънка четка,
недей бъди заложник
в неговата клетка,
не живей за чужда сметка!
Бъди весел и усмихнат,
радвай се на малките неща
и при теб не ще пристигнат
болка, мъка и тъга.
Кратък е животът,
препълнен със злина,
но ти във него си пилотът,
затова живей СЕГА!
© Владимир Ганчев All rights reserved.