19.04.2009 г., 21:40 ч.

Живей сега 

  Поезия » Философска
729 0 1

Попиляваш дните си

и съдбата ти кълнеш,

а твоите мечти

поддържат ли те свеж?

Различни планове кроиш

и разни хора слагаш вътре,

но дали ще издържиш,

дали ще има утре?

 

Човек живее малко,

много късичко дори,

отпусни се ти за малко

и виж добрите му страни.

Животът е изпълнен

със усмивки и блага,

от мечти е той препълнен,

но живей го ти сега,

не се отдавай на мечта!

 

Човекът е художник,

а животът тънка четка,

недей бъди заложник

в неговата клетка,
не живей за чужда сметка!

Бъди весел и усмихнат,

радвай се на малките неща

и при теб не ще пристигнат

болка, мъка и тъга.

Кратък е животът,

препълнен със злина,

но ти във него си пилотът,

затова живей СЕГА!

© Владимир Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Живей сега! Отначало всеки ден! Все по-красив е света. Нека и ти да си все по-щастлив!
Предложения
: ??:??