Jul 4, 2008, 8:03 PM

Живот 

  Poetry » Humour
726 0 6

        Живот

Живот ли е това, за Бога!?

Цени, цени, но без пари...

а те ни казват "Няма тук тревога,

върви се ти поизпери!"

 

Е как, като сапунът, той

е станал толкоз скъп?

Май имаме в килера, стой,

от баба ми останал там калъп.

 

Добре, с него ний се уредихме!

Какво да правим с другото обаче?

Преди от другото не скрихме -

сега цената му ще ни разплаче.

 

Изваждаш ти от гардероба

дрешки стари, от преди,

а пък някои вадят си от джоба

много пачки, истински пари.

 

Слагаш в тенджерата боба

и вариш го няма час -

е нищо, че боли те дроба,

без зелено за доктора си пас.

 

Тръгваш петък привечер

с двеста-триста чанти, сака.

Омърлушен, мръсен, чер,

знаеш, мама ще те чака.

 

Вчера крали са ти от колата -

взел каквото можел сам.

Май била съседката ми Катя,

в сръбско, знам, продава там.

 

Повече да дишам аз не мога!

А дишаш ли, съседе ти?

Та живот ли е това, за Бога,

без пари и с тез цени!

 

Искам да ви представя един стих, който,мисля, че е актуален и към настоящето.

© Поли Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??