Живот
Живот ли е това, за Бога!?
Цени, цени, но без пари...
а те ни казват "Няма тук тревога,
върви се ти поизпери!"
Е как, като сапунът, той
е станал толкоз скъп?
Май имаме в килера, стой,
от баба ми останал там калъп.
Добре, с него ний се уредихме!
Какво да правим с другото обаче?
Преди от другото не скрихме -
сега цената му ще ни разплаче.
Изваждаш ти от гардероба
дрешки стари, от преди,
а пък някои вадят си от джоба
много пачки, истински пари.
Слагаш в тенджерата боба
и вариш го няма час -
е нищо, че боли те дроба,
без зелено за доктора си пас.
Тръгваш петък привечер
с двеста-триста чанти, сака.
Омърлушен, мръсен, чер,
знаеш, мама ще те чака.
Вчера крали са ти от колата -
взел каквото можел сам.
Май била съседката ми Катя,
в сръбско, знам, продава там.
Повече да дишам аз не мога!
А дишаш ли, съседе ти?
Та живот ли е това, за Бога,
без пари и с тез цени!
Искам да ви представя един стих, който,мисля, че е актуален и към настоящето.
© Поли Тодорова Все права защищены
тъжно ми стана...
с обич, Поли...и дишай...