С живота често спорим,
често даже и не си говорим!
Животът пръв приятел ми е
и най-отявлен враг -
понякога потропва ми сърдито с крак!
Винаги ме пробва и анализира,
гледа вечно да ме стимулира,
всяка грешка се наказва -
правилния път сурово ми показва!
Но животът също силно ме обича!
Въпреки че честичко отрича,
тайно ми се възхищава,
задето никога не се предавам!
© Димитър Илиев All rights reserved.
Поздрав!