Живот - какво си ти ?
Истина ли си, или измама?
Нима си въстаникът?
А може би поробеният?
Животът, казват, бил жесток.
Животът бил суров.
Казват, бил и безплощаден.
А може би дори и мираж.
А ти, знаеш ли що е животът?
Аз не зная, а и не искам да зная!
Дали е пристанът на радост,
или е корабът с разбитите мечти?!
Животът е дълбоката измама.
Животът е гората от мечти.
Животът е бездънната яма,
потънала е в нея и смъртта.
Живот суров бъди,
но позволи ми да те изживея!
Живот суров бъди,
но нека само да си мой!
© Звезделина Тодорова All rights reserved.