6.09.2014 г., 14:51 ч.

Живот 

  Поезия » Философска
608 0 0

Живот - какво си ти ?

Истина ли си, или измама?

Нима си въстаникът?

А може би поробеният?

 

Животът, казват, бил жесток.

Животът бил суров.

Казват, бил и безплощаден.

А може би дори и мираж.

 

А ти, знаеш ли що е животът?

Аз не зная, а и не искам да зная!

Дали е пристанът на радост, 

или е корабът с разбитите мечти?!

 

Животът е дълбоката измама.

Животът е гората от мечти.

Животът е бездънната яма,

потънала е в нея и смъртта.

 

Живот суров бъди,

но позволи ми да те изживея!

Живот суров бъди, 

но нека само да си мой! 

© Звезделина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??