Живот и здраве! Здраве и живот!
Какво му трябва друго на човека?
Животът се превърна в анекдот.
Живеем го на „мога“ и на „нека“.
Копнежите се свеждат до пари.
Забравата изцежда до последно.
Изглежда, че когато най боли –
човекът се осланя на нередност.
Покани ли на гости тъмен блян,
вратите се залостват за доброто.
Човечето прелива в грубиян.
Опива го отровата на злото.
Живот и здраве! Здраве и живот!
Какво му трябва друго на човека?
Човек съм аз – човек! – а не робот,
и слънчева е моята пътека...
© Димитър Драганов All rights reserved.