30.01.2021 г., 9:23 ч.

Живот и здраве 

  Поезия » Философска
781 1 5

Живот и здраве! Здраве и живот!
Какво му трябва друго на човека?
Животът се превърна в анекдот.
Живеем го на „мога“ и на „нека“.

Копнежите се свеждат до пари.
Забравата изцежда до последно.
Изглежда, че когато най боли –
човекът се осланя на нередност.

Покани ли на гости тъмен блян,
вратите се залостват за доброто.
Човечето прелива в грубиян.
Опива го отровата на злото.

Живот и здраве! Здраве и живот!
Какво му трябва друго на човека?
Човек съм аз – човек! – а не робот,
и слънчева е моята пътека...

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??