May 17, 2007, 9:47 AM

Живот красив, божествен, нежен 

  Poetry
549 0 2
В безумието на нощта
се ражда новия живот,
на любовта очакван плод,
сам взел на любовта мощта.

На детство безметежно
бляскав взрив,
живот красив,
божествен, нежен.

На бъдни дни
стремеж и цел,
светилото поел,
сам мрак и светлини.

На зрелостта надеждна,
сензитив,
живот красив,
божествен, нежен.

На надежди
мил заслон,
за почивка, скръбен стон
след премеждия.

На старост неизбежна
залив сив,
живот красив,
божествен, нежен.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??