17.05.2007 г., 9:47 ч.

Живот красив, божествен, нежен 

  Поезия
548 0 2
В безумието на нощта
се ражда новия живот,
на любовта очакван плод,
сам взел на любовта мощта.

На детство безметежно
бляскав взрив,
живот красив,
божествен, нежен.

На бъдни дни
стремеж и цел,
светилото поел,
сам мрак и светлини.

На зрелостта надеждна,
сензитив,
живот красив,
божествен, нежен.

На надежди
мил заслон,
за почивка, скръбен стон
след премеждия.

На старост неизбежна
залив сив,
живот красив,
божествен, нежен.

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??