Животът си върви
Животът си върви... И отминава!...
По стръмното край нас тече.
Отмива низости и слава…
И вирнати глави сече!
Не се ли вкопчиш в него с длани,
от злоба във юмрук събрани,
не можеш да му се опреш…
И във калта и ти ще спреш!...
И като мъничка гадинка,
размахваш бързите крила…
По-бърз си ти и от стрела,
но все оставаш песъчинка!
Не спираш злото колело...
И кажеш си: ”Било що е било!...”
© Христо Славов All rights reserved.