2 mar 2012, 21:04

Животът си върви 

  Poesía » Filosófica
370 0 0

 

 

                   Животът си върви

 

Животът си върви... И отминава!...

По стръмното край нас тече.

Отмива  низости и слава…

И вирнати глави сече!

 

Не се ли вкопчиш в него с длани,

от злоба във юмрук събрани,

не можеш да му се опреш…

И във калта и ти ще спреш!...

 

И като мъничка  гадинка,

размахваш бързите крила…

По-бърз си ти и от стрела,

но все оставаш  песъчинка!

 

Не спираш злото колело...

И кажеш  си: ”Било що е било!...”

 

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??