Jul 9, 2017, 10:46 AM

Жътва сред вселената 

  Poetry
436 4 15

С лунен сърп ще зажъна душата на хляба.

И светулки ще втъкна, сякаш лъскав косичник 

А смалена нощта ще е лятна и слаба

и към тъмното горе ще праща метличини.

 

Еднодневките мълком в кръг ще танцуват.

А цикадите песен ще творят мелодична.

Ще се спра пред природния мраморен Лувър,

за да бъда прашинка сред космичното нищо.

© Елия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??