9 июл. 2017 г., 10:46

Жътва сред вселената 

  Поэзия
437 4 15

С лунен сърп ще зажъна душата на хляба.

И светулки ще втъкна, сякаш лъскав косичник 

А смалена нощта ще е лятна и слаба

и към тъмното горе ще праща метличини.

 

Еднодневките мълком в кръг ще танцуват.

А цикадите песен ще творят мелодична.

Ще се спра пред природния мраморен Лувър,

за да бъда прашинка сред космичното нищо.

© Елия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??