Feb 12, 2009, 11:58 PM

Как да си взема на ръце Сянката? 

  Poetry
702 0 10

Цял ден беше със мен

и търпеливо ме следва...

В мечта безнадеждна и кратка.

Тази обречена краткост принуди ме-

да и разкажа всичко... за някога.

 

Животът на сянката свърши със залеза...

за да възкръсне под нашата улична лампа.

Да види звездите - за малко...

и няколко думи - съвсем недостатъчни...

... нататък е тъмно, а трябва да тръгвам и...

... дано след малко да я има... Луната...

© Георги Колев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??