Как се рисува сълза
На платно със бои - не успях.
Опитах със думи - не стана.
Претърсих си спомените.
В мечтите се взрях.
Измъчи се цялото ми съзнание.
Днес е четвъртък.
Камбанен звън.
От жал превита старица, отива към черквата бавно.
Погледнах в очите и - бяха в небе.
Дъждовно небе, което разплака камбаната.
Дойде тогава, когато не чаках.
Роди се в сърцето... и с жалния ритъм камбанен -
изми си пътека - до край изживяна...
Опари в клепачите - за малко остана и после...
разля ми в очите... небето.
Тогава разбрах.
Платна и листове скъсах.
Небето е, което разплаква камбаната.
С умения не можеш да нарисуваш сълза.
Защото не се рисуват сълзите... - (животът ги зачева)
... сърцето ги ражда...
© Георги Колев All rights reserved.
... сърцето ги ражда...
Поздрави!!!