16 янв. 2009 г., 08:06

Как се рисува сълза 

  Поэзия
1910 0 14

Как се рисува сълза

 

 

На платно със бои - не успях.

Опитах със думи - не стана.

Претърсих си спомените.

В мечтите се взрях.

Измъчи се цялото ми съзнание.

 

Днес е четвъртък.

Камбанен звън.

От жал превита старица, отива към черквата бавно.

Погледнах в очите и - бяха в небе.

Дъждовно небе, което разплака камбаната.

 

Дойде тогава, когато не чаках.

Роди се в сърцето... и с жалния ритъм камбанен -

изми си пътека - до край изживяна...

Опари в клепачите - за малко остана и после...

разля ми в очите... небето.

 

Тогава разбрах.

Платна и листове скъсах.

Небето е, което разплаква камбаната.

С умения не можеш да нарисуваш сълза.

Защото не се рисуват сълзите... -              (животът ги зачева)

... сърцето ги ражда...

© Георги Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??