Sep 29, 2011, 10:58 AM

Как се трият майчини сълзи 

  Poetry
1034 0 13

Мама, като плаче, ме боли,

че съм на дистанция голяма

и съм роб на някакви пари,

но управници в държавата ни няма.

 

Моля ти се, мамо, не плачи.

Радостта ти искам да позная.

И тука има хора без очи,

но си мислят, че това е Рая.

 

По ръба на тежкия живот

вече пренаселено е, мамо.

Без душа човек е като скот -

все едно Родината без знаме.

 

Същият съм както и преди.

Истината следвам като куче.

Яхам си стремглавите мечти

и да ходя прав се още уча.

 

А гърбът от тежеста боли.

Пръстите изтръпват от умора.

Как се трият майчини сълзи?...

Мама е една и няма втора.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??