Какво е то, любов?
Чувството греховно,
заплащано със сълзи?
Нима това описва
всичко свято за един човек?
Неволно мъча се да проумея
дали ще дойде и при мен,
дали ще ми почука на вратата
или просто от пръв поглед ще се разбере?
Въпроси от живота пълно,
но на този отговор не зная,
а дори ще си призная,
че искам да узная
тайната на тъй желаната любов.
И без повече да гадая
или пък да си вещая
моля Бог да я опозная,
дори със нея да съм до безкрая!
© Теодора All rights reserved.