Sep 28, 2012, 9:28 PM

Какво насилие 

  Poetry » Civilian
447 1 0

Какво насилие над българските  хора.
 Какъв нечуван в двайсти век терор!
 Тук бандите са плъзнали по двора...
 В атака е престъпният отбор!

 От тази сган ще можем ли да се опазим!?
 Във паника  сега е цялата страна.
 Насилниците всички ние смъртно мразим,
 но капка вътре в нас кураж не остана!

 Край нас се скитат лумпени и мародери,
нехранимайковци от  цялата страна...
 Те свойто царство във България намериха
 и здраво  всички ни за гушите хванаха...

 Това са търтеите в нашата държава,
 рушат граденото със пот до днес от нас 
 и само свое правосъдие раздават...
 У нас сега  безвластието е на власт!

 От крадени коли, от рекети, бижута,
 направиха палати пищни и дворци...
 Разкоша им родихме ний, със  наште скути...
 Те  бяха нашите прославени борци...

 На българите може ли да се помогне?
 Нима те цял живот без ропот ще търпят!
 Позорния си брак с тях трябва да разтрогнем,
 защото по-натам за нас не виждам  път!

 От лепкав страх като начишкани стоиме
 и чакаме да дойде някакъв герой!
 О, всички ний в ръце Съдбата си държиме!
О, българи юнаци, тръгвайте на бой!
   1996г. София

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??