Какво насилие над българските хора.
Какъв нечуван в двайсти век терор!
Тук бандите са плъзнали по двора...
В атака е престъпният отбор!
От тази сган ще можем ли да се опазим!?
Във паника сега е цялата страна.
Насилниците всички ние смъртно мразим,
но капка вътре в нас кураж не остана!
Край нас се скитат лумпени и мародери,
нехранимайковци от цялата страна...
Те свойто царство във България намериха
и здраво всички ни за гушите хванаха...
Това са търтеите в нашата държава,
рушат граденото със пот до днес от нас
и само свое правосъдие раздават...
У нас сега безвластието е на власт!
От крадени коли, от рекети, бижута,
направиха палати пищни и дворци...
Разкоша им родихме ний, със наште скути...
Те бяха нашите прославени борци...
На българите може ли да се помогне?
Нима те цял живот без ропот ще търпят!
Позорния си брак с тях трябва да разтрогнем,
защото по-натам за нас не виждам път!
От лепкав страх като начишкани стоиме
и чакаме да дойде някакъв герой!
О, всички ний в ръце Съдбата си държиме!
О, българи юнаци, тръгвайте на бой!
1996г. София
© Христо Славов Todos los derechos reservados