Jun 22, 2024, 8:46 PM

Капанът 

  Poetry » Phylosophy
308 5 10

Нощта е стара циганка,

краде последната звезда

и всеки пъстър цвят

потъва в нейната торба.

Изплуват сенки от кьошета,

бездомни котки в тихата слана,

на сребърните - лунните въжета

обесена е младостта...

Умора, като черна шапка,

захлупва пътници незнайни,

до лампата и кошчета крайпътни

погребват нямо своите тайни.

Крещят чакали нейде в планината,

вълкът отдавна е ранен,

той чака изгрева последен,

не може той да бъде в плен.

И ето, идва чаканата радост,

зората пъди всеки полутон.

Избликва синьо от небето,

зелен е неговият дом.

Белеят се дръвчета плодни,

жужат пчели, мухи навред,

кръвта до него е червена...

откъсва лапата си с гнет.

Капанът винаги ще щрака,

във тъмното най-трудно се върви,

но щом си вълк и войн в сърцето,

ще правиш своите следи.

© Lyudmila Stoyanova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??