Намръщени, титаните в червено
запалиха над хълма хоризонта.
Вещаеха на свода те промени
с проява на величие в природата.
След тях небето бурно се загърна
във сивия си тежък ямурлук
и залезът безмълвно се превърна
във властна нощ, наложена с юмрук.
И самo във града кат призрак бледен
проблясваха изкуствените фарове,
остатъците от живот последен
по къщите, колите и по баровете.
Луната спеше във легло от бури,
загърната в юрган от облак сив,
което вятърът си в опит да разтури
се мяташе над хълма като див.
Пропита от природната картина
и впила в хоризонта жаден взор,
аз имах не една и две причини
да сторя чест на земния простор.