Като бавно умиране беше -
прегръщах те и се сбогувах,
косите ти с пръсти целувах,
докато сърцето кървеше...
Каква любов погребвах само!
Ще я оплаквам много време,
а ти за малко да задремеш,
склонил глава на мойто рамо,
Какви мечти, какви копнежи
натъпквах тихо във ковчега.
Незнаейки, че те погребвам
ти беше мил и беше нежен...
И толкова е празно - яма,
как да запълня тази дупка?!
От ляво е сърцето, тупка
и имам пулс, но теб те няма...
© Ива ВалМан All rights reserved.
Тъгата, скръбта... извисяват човешкия дух.
Който може дълбоко да страда, е докоснат от Бога.
Хубав стих, хареса ми!
ПП Давам ти мааалко оптимизъм... след едно такова мое умиране...
Сякаш си описала мен...