Животът, като филм ни промени -
не помним даже, колко се обичахме.
Върти се лентата. Минават дни,
и всички до безкрайност си приличат.
А любовта - на филма режисьор
навярно е излязла във почивка.
Във ролята ми влязъл е дубльор
и учи се сега да те обича.
Не вярвай на изкусните слова,
Които по сценарий ти повтаря.
Не тръгвай с него. Аз не съм това!
Това декор е, мила, не е гара.
Но нищо - няма той да устои
На любовта, когато се събуди.
Ще се завърна! Ще ме искаш ти!
Ще бъдем диви, влюбени и луди!
И филма ще превърнем във живот -
филм, който днес кината не предлагат.
Ще ни венчае двама от небето Бог,
а любовта ще ни е кум тогава...
© Ивайло Цанов All rights reserved.