Apr 10, 2007, 12:13 PM

Когато ангелът във теб заспи  

  Poetry
649 0 5


Когато ангелът във теб заспи,
недей да жалиш чорлавото ежедневие;
душата си със длани докосни
и бъдеще със взор кристален в теб ще се огледа.

Когато ангелът във теб заспи,
в Човек ще се превърнеш ти!
Кафето сутрин ще горчи,
любов омайна красиво те променя -
в живота нов ще встъпиш бодро.

Страданията ангелски -
                            безплътно съществуване,
                                        безкръвна съзерцателност,
                                                   умората от черно-бялото световъзрение,
обреченост на чистия идеал,
мъчителна безкористност,
но тръпнещо очакване - аз искам пак да съм човек!

© Велин Евстатиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??