Когато ангелът във теб заспи,
недей да жалиш чорлавото ежедневие;
душата си със длани докосни
и бъдеще със взор кристален в теб ще се огледа.
Когато ангелът във теб заспи,
в Човек ще се превърнеш ти!
Кафето сутрин ще горчи,
любов омайна красиво те променя -
в живота нов ще встъпиш бодро.
Страданията ангелски -
безплътно съществуване,
безкръвна съзерцателност,
умората от черно-бялото световъзрение,
обреченост на чистия идеал,
мъчителна безкористност,
но тръпнещо очакване - аз искам пак да съм човек!
© Велин Евстатиев Все права защищены