May 2, 2007, 1:14 PM

Kойто и каквото и да си 

  Poetry
452 0 4
Как слаби сме, безпомощни, безгласни
пред бури и сезони, и слънца!
Усмихнати, безчувствени, нещастни,
ту рAзумни, ту с тупкащи сърца!
Тъй малки сме, безсилни пред живота,
пред Бога, пред съдбата, пред смъртта!
А целите - безмислени, нищожни
пред устрема на общата съдба!
От пръст или от пепел, или прах,
незнайно от какво си ни направил!
Нарекли сме те Бог, а ти от смях
превиваш се пред смешните ни планове!
Причината навярно е цинична,
че плът до плът се срещаме, делим
и прости за разбиране поличбите,
че всичко някой ден ще бъде... ДИМ!
И който и каквото и да си,
години, векове, хилядолетия
с насечени тела или души
ти храниш се. От жертвоприношения!

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??