Dec 8, 2011, 7:31 PM

Коледен благослов 

  Poetry » Other
1534 0 0

Нека бъде мир в сърцето,

радост, мъдрост, светлина!

Нека бъде топлина в душата,

да ни води Божия звезда!

 

Благо слово, блага воля

нам дарува Божи Син,

че роди се във неволя 

от греха да ни спаси.

 

В ясла скромна, земна

своя Бог да приютим

и от нашта пепел тленна

Той чертог ще сътвори.

 

Слава в висините Богу!

На земята нека има мир!

Ангели възпяват в небесата.

Звън отеква във безкрайна шир.

© Гизи Пиринска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??