8 дек. 2011 г., 19:31

Коледен благослов 

  Поэзия » Другая
1531 0 0

Нека бъде мир в сърцето,

радост, мъдрост, светлина!

Нека бъде топлина в душата,

да ни води Божия звезда!

 

Благо слово, блага воля

нам дарува Божи Син,

че роди се във неволя 

от греха да ни спаси.

 

В ясла скромна, земна

своя Бог да приютим

и от нашта пепел тленна

Той чертог ще сътвори.

 

Слава в висините Богу!

На земята нека има мир!

Ангели възпяват в небесата.

Звън отеква във безкрайна шир.

© Гизи Пиринска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??