Dec 12, 2020, 12:09 PM

Коледен подарък 

  Poetry » Other
372 0 2

Навън е снежно, ухае коледно

в задния двор на сърцето

бялата елха, с която довчера

си игра палаво на щастие,

вятър безделник, после без

причина, ей така на инат,

заключи и изхвърли ключа,

и сега достъпът е забранен,

до поискване няма отговор,

мъртва тишина в глухо небе.

И все пак ще намеря ключа,

и ще победя подлия безизход,

ще отключа отново вратата

на бялата светлина и искрено

ще я прегърна в коледната

свята нощ, в която усмихнат

ме чака той, моят спасител,

който ще ме научи, как да си

простя, за да сбъдна неродения,

нов изгрев, и щастливо да полетя.

© Кръстина Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??