И в теб ли любовта е стон,
във който плачат звуци от цигулка?
Сбогуване със светъл дом,
с догарящи във нищото светулки.
Не отговаряй, не сега.
И не понеже ни е адски рано.
Най-силната любов в света
се изпълнява на цигулка и пиано.
А танцът на сърцето трае миг.
Прескочиш ли го - губиш всички звуци.
И в теб ли любовта е вик,
във който тишина скрибуца?...
23.07.2011*
© Юлия All rights reserved.