Спиш ли, грешнико?
Едва ли...
Сън какъв ще е това,
щом при себе си укриваш
старата ,добра Луна.
Открадна я без никого да питаш,
за себе си я нейде скри
аз сега ще утешавам
без майка си останали звезди.
Върни я страшно е без нея
светулката не стига, разбери
да огрее вишнята цъфтяща
и нощта да озари.
© Роксана Медичи All rights reserved.
светулката не стига, разбери
да огрее вишнята цъфтяща
и нощта да озари.
Отличен!