10.05.2006 г., 7:55 ч.

Крадецът на Луната 

  Поезия
628 0 1

Спиш ли, грешнико?
Едва ли...
Сън какъв ще е това,
щом при себе си укриваш
старата ,добра Луна.
Открадна я без никого да питаш,
за себе си я нейде скри
аз сега ще утешавам
без майка си останали звезди.
Върни я страшно е без нея
светулката не стига, разбери
да огрее вишнята цъфтяща
и нощта да озари.

© Роксана Медичи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Върни я страшно е без нея
    светулката не стига, разбери
    да огрее вишнята цъфтяща
    и нощта да озари.

    Отличен!
Предложения
: ??:??