Feb 12, 2007, 4:37 PM

Крайъгълно денят 

  Poetry
541 0 12
Крайъгълно денят ще си отиде,
във улея на времето изсипвайки се.
Ще кацнат птици на прозореца ми,
вятър пакостник на двора ще ме викне.

Ще пусна птиците да влязат в стаята,
ще изляза да взема въздух във косите.
За малко ще се сгуша в на залеза очите,
залял гората, притихнал в клоните.

Във бледо розово са цъфнали бадемите,
овошките окъпаха се в цвят и аромат.
Денят си тръгва тихо, там зад ъгъла,
въздишки във гърдите, дремят, а не спят.

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??