Oct 25, 2006, 2:19 PM

КРЪСТОПЪТ 

  Poetry
884 0 8

                            КРЪСТОПЪТ

 

                      Пътуванe…

                      Усмихнат път ме мами.

                      Редуванe…

                      Пътеки към дома ми.

 

                     Пътуване…

                     По стъпките на врана?

                     Умуване…

                     По кой ли път да хвана?

 

                     Пътуване…

                     Ще тръгна след орлите.

                     Тъгуване…

                     Остават на скалите.

 

                     Пътуване…

                     Със вълците в гората?

                     Нощуване…

                     Студена е земята.

 

                     Пътуване…

                     Звездите ще ме водят!

                     Будуване…

                     Самичка ще си бродя.

 

                     Изплуване…

                     от тинята на мрака...

                     Пътуване…

                     След туй какво ме чака?

 

                                  

                                          15.10.2001 г.

© Василена All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??