Злите духове нямат тук никакъв шанс.
Завъртяха се страшни приказни маски.
И в лудешкото темпо на вихърен танц
се разпъпват първите пролетни краски.
С тежки стъпки хлопки дрънчат над рога,
лица почернели домовете обхождат,
сеят с шепи невидими златни зрънца
и с тоягите тежки земята пробождат.
Бликат извори с чиста кристална вода,
пролетта се провира в плетища заспали,
бяга зимата в тъмните земни недра,
а след не остават съдрани парцали.
Три залъка чупи стопанинът личен,
руйно вино отпива – за цяр и късмет,
и нарежда магически тихи поличби –
тежък клас върху нива, богат берекет.
© Слави Тодоров All rights reserved.
пролетта се провира в плетища заспали," - !
Браво, Слави!