На Гери
Когато намериш квартира,
която топлината запазва,
полет крилата прибира,
слънцето бавно залязва,
а нощта постила за сън,
просто трябва да спреш
и дъх да поемеш.
Светът ще те чака отвън.
А когато опреш
до съдбата на прага,
впила в краката ти трън,
значи пътят е знака
и звездите са твои,
и надеждата в мрака.
Твоят дом ще се връща
в двете топли ръце.
А светът ще те чака.
Няма никъде къща
за мечтите на цяло небе.
© Весела Петева All rights reserved.