21.08.2024 г., 20:30 ч.

Квартира 

  Поезия » Друга
37 0 0

                 На Гери

           Когато намериш квартира,
която топлината запазва,
полет крилата прибира,
слънцето бавно залязва,
а
нощта постила за сън,
просто трябва да спреш
и дъх да поемеш.
          
Светът ще те чака отвън.
А
когато опреш
до съдбата на прага,

впила в краката ти трън,

значи пътят е знака
и звездите са твои,
          и
надеждата в мрака.
Твоят дом ще се връща
в двете топли ръце.

А светът ще те чака.
Няма никъде къща
          за мечтите на цяло небе.
 

© Весела Петева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??