Задържаха двама мъже, размахвали калашник пред дискотека
Къде, Българийо, отиваш?
Защо? Разстрел подир разстрел!
Ти беше плодородна нива.
Нима сега си просто цел,
в която стрелят? И защо ли?
Измамница ли си, или
се като блудница разголи?
Навярно много те боли!
В теб изстрелите рикошират,
че всичките сме твоя кръв.
И докато един умира,
почувствахме се всички стръв.
Аз искам просто да живея,
тъй както си живях преди,
тъй както мога и умея -
да имам дом, деца, мечти.
Българийо, къде отиваш?
Защо си пак на колене,
защо уплашена се свиваш,
защо не кажеш свойто НЕ!
© Гинка Гарева All rights reserved.
Поздрав!