Aug 8, 2024, 9:36 AM

Къде ти... 

  Poetry » Phylosophy
90 1 0

По Сизифовски делник помъкнали
все сами си говорим, учтиво,
и сме хора, но само по мръкнало,
през деня – тръни в Божата нива.

 

И какво ли след свойто рождение,
сме донесли, та вечно е гладна,
тази плът, и душата къде ни е?
Даже седем небета да паднат,

 

в битието си кротко залутани,
съвеста ни след другите крета
и все чакаме Господ на скута ни,
да изпусне случайно късмета.

 

И вървим по задънени улици,
в стегнат възел сърцата оплели,
песни, стихове, рози и люляци,
обич слънчева? Шменти капели!

 

Залъгалки са те, за поетите,
нека пишат... измислена сага
Пред смъртта коленичи невзетото -
любовта, от която си бягал...

 

Ако стигнеш звездите, незримите,
все една и за теб ще засвети...
все един ще заплаче над римите,
теб побрали навярно... Къде ти...

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??