Aug 8, 2024, 2:56 PM  

Лавина 

  Poetry
50 0 0

 

              в памет на Блага Димитрова 

 

На светли пируети пада лавината на твоите коси...

Нима за тебе страдат и други алпинисти,че да си 

 

толкова привидно тиха?И всеки да жадува връх!

Нима очите ни се слепиха от дъха на леден дъх 

 

с който красотата твоя да ни дари и миг любов?

Смъртта в мига на воя и белотата от бял покров

 

над дните ти стовари силата на жажда за живот!

Остават дирите ти стари,зазидани в любовен свод...

 

© Стойчо Станев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??