Oct 1, 2010, 12:59 PM

Леглото 

  Poetry » Love
784 0 2

Двама влюбени.

Студено, пусто легло.

Защо?

Трябва да върнат нощта,

в която лежаха тихо прегърнати

и това беше рай.

Късно...

Легнали един до друг, 

а безкрайно далечни -

между тях цяла вселена.

Няма поглед.

Няма целувка.

А леглото -

по-студено от всякога.

И защо?

Разбират какво губят,

но това не стига.

Нямат силата да превъзмогнат себе си.

И губят другия.


Скандал. Поредният.

Последният.

Разделени.

Сами в леглото

за пръв път осъзнават

колко студено и пусто е.

Той проклина, тя плаче.

Двама влюбени,

пазещи сърцата си 

далеч един от друг.

Колко излишно!

Накрая разбират ли?

Дано!

Дано не е късно...

 

© Мила Пенева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??