Двама влюбени.
Студено, пусто легло.
Защо?
Трябва да върнат нощта,
в която лежаха тихо прегърнати
и това беше рай.
Късно...
Легнали един до друг,
а безкрайно далечни -
между тях цяла вселена.
Няма поглед.
Няма целувка.
А леглото -
по-студено от всякога.
И защо?
Разбират какво губят,
но това не стига.
Нямат силата да превъзмогнат себе си.
И губят другия.
Скандал. Поредният.
Последният.
Разделени.
Сами в леглото
за пръв път осъзнават
колко студено и пусто е.
Той проклина, тя плаче.
Двама влюбени,
пазещи сърцата си
далеч един от друг.
Колко излишно!
Накрая разбират ли?
Дано!
Дано не е късно...
© Мила Пенева Todos los derechos reservados