Feb 18, 2014, 11:38 PM

Левски 

  Poetry » Civilian
753 0 0

Страната си обичаше той,

но, уви, не падна в бой.

Предаде го предател жалък*,

най-вероятно с интелект малък.

Плачи, народе, твой велик син загина

за своята любима родина,

за свобода-най-светъл идеал,

за нея живота си бе дал.

От всички нас за него-поклон!

 

*Няма се предвид непременно поп Кръстьо, сред историците няма единодушие дали той е предателят на Левски.

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??