Страната си обичаше той,
но, уви, не падна в бой.
Предаде го предател жалък*,
най-вероятно с интелект малък.
Плачи, народе, твой велик син загина
за своята любима родина,
за свобода-най-светъл идеал,
за нея живота си бе дал.
От всички нас за него-поклон!
*Няма се предвид непременно поп Кръстьо, сред историците няма единодушие дали той е предателят на Левски.
© Георги Все права защищены