Полегнал на тучната ливада
Отново облаците аз броях,
Фигурки различни в тях съзрях,
Но щом теб видях онемях.
Бях се врекъл в самота и тишина,
Да ходя навред по света,
Никоя да не допускам до ранимата си душа,
За да не се наложи отново сълзи да броя.
Ти с изкусителни очи ме покори,
С нежните си ръце оковите ми свали,
Не се зачуди и за миг дори,
Когато извади от сърцето ми всички бодли.
В очите ти надежда съзрях една,
Така бленувана и жадувана,
Така плашеща ранимата ми душа,
Сам да не вървя по калдаръма на света.
Смела глупост в онзи миг проявих,
Лесно сам в наивни мечти се навих,
Така жив почувствах се от това,
Сякаш по-красива бе за мен цялата земя.
Бях готов всичко аз да ти подаря,
За теб от гърба си щях и ризата да сваля,
Не исках нищо аз в отплата,
Само с мен да си – това щеше да е моята заплата.
В миг обаче камъните остри дето мелеха брашно,
Спряха да се галят едно в едно,
А всяко от другото бе по-непреклонно,
Отказваше да се промени само то.
Пак отстъпи моето колело,
За да се радва как върти се твоето,
НО САМО!
Това че колелото ми в твоето спря да се върти,
Не значи, че простени ще са моите сълзи,
Просто ще изчака твоето да се умори,
И тогава със скорост бясна ще се завърти.
Пчеличка малка със строга показалка,
До лицето ми се доближи,
Изгони от главата ми всички мисли зли,
„По пътя си сам продължи – ще имаш и по-добри…”
© Милен Младенов All rights reserved.